Tudjuk nagyon jól, hogy a napelem telepítés számos előnnyel rendelkezik, de mik azok?

A napelem telepítés után csak azt fizetjük ki, amit valóban elhasználtunk

A napelem telepítés hatalmas előnye, hogy, bár más-más mértékben, de az és minden napján éri a nap sugara, ami azt jelenti, hogy az év minden napján képes a nap energiáját átalakítani elektromos energiává. A napelem által létrejött energia során nem kell az évről-évre dráguló árakhoz igazodnunk, mindig számolhatunk fix összeggel, így tudunk előre kalkulálni. A napelem energiája gyakorlatilag korlátlanul rendelkezésünkre áll.

A napelem telepítés után nem kötődünk szolgáltatóhoz

Ahogy az előbb említettük, nem kell a drágulásokhoz igazodnunk napelem telepítés után, így követnünk sem kell folyton az aktuális árakat. A napelemes rendszer telepítés után folyamatos a termelés, illetve ha megfelelően kiszámolva lett felhelyezve, akkor nem tudjuk túllépni a költségeket.

A napelem telepítés után plusz bevételt is termelhetünk

A napelem telepítés után vissza fog termelődni az a költség, amiért telepítettük azt. Ezután a pont után pedig bevételünk származik utána. Szolgáltatónak nem kell fizetnünk, így jóval lecsökken a rezsi költségünk.

A napelem telepítés környezetvédelmi szempontból

A napelem telepítés során elengedhetetlen, hogy megemlítsük a környezetvédelmi hatásokat. Ha egy átlagos napelemet veszünk, élettartama 25 év. Ebből az első 3-6 év során visszatermeljük a telepítés során belefektetett összeget. Tehát jóval több energiát termelünk, mint amennyi a napelem előállításához szükséges, tehát nem keletkezik károsanyag kibocsátás.