Napelem telepítés

Az energiaárak folyamatos emelkedése és a környezettudatosság növekvő jelentősége egyre több háztartást ösztönöz arra, hogy megújuló energiaforrásokra váltson. A napelemes rendszerek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy otthona energiaellátását fenntarthatóvá és gazdaságossá tegye.

Tapasztalt napelemes szakembereink és villanyszerelőink több, mint 150 napelemes rendszer telepítésével a hátuk mögött vállalják napelemes rendszerek megtervezését, telepítését és karbantartását megbízható, precíz munkavégzéssel.

A napelemes technológia nem csupán környezetbarát megoldást jelent, hosszú távon jelentős megtakarítást biztosít Önnek. Tudjon meg többet arról, hogyan teheti otthonát energiatakarékossá és pénzügyileg előnyössé a lakossági napelemes rendszerek segítségével.

Ipari napelem rendszer érdekli? Abban is tudunk segíteni!

Passzív bevétel

A napelemes rendszer pénzügyileg megtérül, hosszú távon is kiszámítható marad a szolgáltatók áraival ellentétben.

Passzív bevétel

A napelemes rendszer pénzügyileg megtérül, hosszú távon is kiszámítható marad a szolgáltatók áraival ellentétben.
Tovább

0 Ft-os rezsi

A napelemes rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni.

0 Ft-os rezsi

A napelemes rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni.
Tovább

Időtálló

Egyszeri ráfordítás, 3-6 év utáni megtérülés és 25-30 év hibátlan működés, valamint folyamatos pályázati támogatások is rendelkezésre állnak.

Időtálló

Egyszeri ráfordítás, 3-6 év utáni megtérülés és 25-30 év hibátlan működés, valamint folyamatos pályázati támogatások is rendelkezésre állnak.
Tovább

PASSZÍV BEVÉTEL

Akár egy minimálbér árát is megkeresheti havonta

A lakossági napelemes rendszer egy idő után visszatermeli a bekerülésének költségét, ami után gyakorlatilag bevételt termel. Elkerülhetjük az elektromos energiáért való fizetést a szolgáltató felé, ami egyre csak növekszik, így nem kell a változó árakhoz sem igazodnunk.

SPÓROLJON A KÖLTSÉGEIN

A rezsit és az autótöltést is nullára csökkenthetjük

A napelemmel es rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni. A napelemes rendszer telepítése előtt alaposan felmérjük az átlag fogyasztásodat, illetve, ha tervben van még nagyobb fogyasztású gép beszerelése, azt is belekalkuláljuk a neked szükséges kapacitású napelemes rendszerbe.
Businessman holding smartphone while charging car at electric vehicle charging station, closeup.

IDŐTÁLLÓ MEGOLDÁS

A napelemek átlagos élettartama 25 év

A napelemes rendszer használata nem jár károsanyag kibocsátással, az energiaszükségletet tiszta energiából tudod fedezni. A napelemek átlagos élettartama 25 év, míg az előállításához szükséges energiát már 3-6 év alatt megtermeli. A napelem a legzöldebb megoldás arra, hogy fedezni tudjuk az energia szükségletünket.

A Smart rendszer árnyékolt vagy vegyes tájolású tetőfelületekre

Csúcs kategóriás rendszer árnyékolt vagy vegyes tájolású tetőfelületekre, optimalizálókkal kiegészítve.

Napelem telepítés folyamata

A napelem kivitelezés folyamata számos fontos lépést tartalmaz, amelyek biztosítják a rendszer hatékony és biztonságos működését. Minden egyes projekt egyedi, ezért kiemelten fontos a részletes tervezés és az alapos felmérés. A következőkben bemutatjuk a napelem telepítés lépéseit, hogy világos képet kapjon arról, mire számíthat, amikor úgy dönt, hogy napenergiával szeretné fedezni otthona energiaszükségletét.

Ajánlatkérés

Számunkra a legfontosabb ügyfélközpontúság, ezért a legoptimálisabb napelemes rendszer kiválasztása nálunk már az első kapcsolatfelvételnél elindul, ahol tájékozódunk otthona alapvető alkalmasságáról úgy, mint a tető borítása, dőlésfoka, tájolás, fázisszám stb.

Igényfelmérés, indikatív ajánlat

A napelemes rendszerek kivitelezéséhez elengedhetetlen egy alapos felmérés, mely nálunk ingyenes! A felmérés körülbelül 30 percet vesz igénybe. Csapatunk rugalmas és mobilis, akár 3-4 munkanapon belül is el tudnak menni Önhöz!

Helyszíni felmérés

Szakembereink megvizsgálják az épületet és annak környezetét nagy hangsúlyt fektetve a felhasználható tetőfelületek tájolására, a tető és falak szerkezetére és a már meglévő villamos hálózatra. A villanyszámla és a felhasználói szokások figyelembevételével közösen választjuk ki a legmegfelelőbb invertert, panelfajtát illetve meghatározzuk a végleges panelkiosztást.

Végleges ajánlat

A felmérést követően rövid határidővel megküldjük a végleges árajánlatot, amelyet a felmérésen kapott információkkal egészítünk ki. 

Szerződéskötés

A következő lépésben rögzítjük az összes feltételt, kötelezettséget, garanciákat, fizetési feltételeket, napelem telepítés árakat és a projekt teljes ütemezését. Amennyiben szeretné a lakásfelújítási támogatást igénybe venni, vagy hitelből finanszírozná a napelem rendszert, segítünk a teljes folyamatot átlátni.

Engedélyeztetés

A SolarGo az engedélyezési eljárást elvégzi Ön helyett, amely magában foglalja az összes szükséges tervezési, építési és hálózatba kapcsolási engedély megszerzését a helyi hatóságoktól és az energia-szolgáltatótól.

Kivitelezés, napelem bekötése

A napelem szerelés a tető előkészítésével és a tartószerkezet felszerelésével kezdődik. Ezzel párhuzamosan belső munkálatok is történnek. A folyamatot a szükséges dokumentáció elkészítése és a rendszer próbaüzeme zárja.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy megkezdjük otthona számára a legmegfelelőbb napelem rendszer tervezését és telepítését! Tegyen egy lépést a fenntartható jövő felé, és élvezze a megújuló energiaforrások által nyújtott előnyöket.

Gyakori kérdések

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink minden kérdésükre meghtalálják a választ!
Egy átlagos méretű családi ház energiaigényét kiszolgáló rendszer ára 1,2-2,5 millió forint között van.
Általában minden tető típusra és hajlásszögre van megoldás. Amennyiben van telek terület, akkor nem is muszáj tetőre telepítenünk a rendszert.
25-30 év a napelemek élettartama a gyártók adatai alapján. Az eddigi gyakorlati tapasztalat ennél is hosszabb élettartamot mutat.
Igen, alkalmas. Mivel télen kevesebb a napsütötte órák száma, ezért kevesebb energiát tudunk megtermelni. Éppen ezért fűtés kiegészítésére, esetleg padlófűtéshez tökéletes választás a zöldenergia felhasználása.
A napelemek felülete edzett üvegből készül, ami igen szélsőséges jég, szél és egyéb időjárás terhelést kibír. Emellett célszerű az ingatlan biztosítójánál minimális többlet díjon a napelemeket is külön biztosítani.

Átlagosan 8-9 év a megtérülése a napelemnek.

Vegyünk alapul egy 5kWp napelemes rendszert, amely kb. 6000kWh energiát termel évente, mai áron, ami összesen 240.000 Ft-nak felel meg.

Tehát ha a napelemes rendszer 2,5 millió forintba kerül, akkor mintegy 9 év alatt teljesen megtérül a beruházási költség.

Időjárástól függően egész évben vállalunk kivitelezést, hóban és nulla fok alatt azonban már nem biztonságos. Mivel napelemes rendszere beüzemelésekor éves elszámolásra vált, egy ad-vesz mérőórával a termelés és fogyasztás különbségét kell csupán megfizetni, de ez az év bármely napjától rugalmasan indulhat.
Az azonnal el nem fogyasztott áramot vagy betáplálhatjuk az általános villamos energia szolgáltató hálózatába, vagy akár egy energiatároló rendszerbe (akkumulátor-rendszerbe) is táplálhatjuk. Ez azt jelenti, hogy más időszakokban is használható, például éjszaka.