Klíma kalkulátor

Fedezze fel, hogyan teheti otthonát mindig kellemes hőmérsékletűvé, miközben energiát és pénzt takarít meg! Klíma kalkulátorunk segítségével egyszerűen és gyorsan kiszámolhatja, milyen teljesítményű klímaberendezésre van szüksége.

A klíma teljesítmény kalkulátorunk figyelembe veszi a különböző helyiségek számát és méretét. Adja meg, hány kis szoba, nagy szoba és nagy tér található otthonában (0-tól 100-ig terjedő mennyiségben). Ezek az adatok segítenek pontosan meghatározni az optimális klíma teljesítményt, így elkerülheti a túl- vagy alulméretezett berendezések használatát.

A megfelelő teljesítményű klíma hatékonyan hűti a helyiségeket, kevesebb energiát fogyaszt, és alacsonyabb rezsiköltségeket eredményez. Kalkulátorunkkal biztos lehet benne, hogy a legjobb döntést hozza meg otthona hűtési igényeinek kielégítésére.

Használja klíma kalkulátorunkat, és élvezze az optimális hőmérsékletet az év minden napján!

Kalkulátor

Számolja ki megtérülését

Ahhoz, hogy a megtermelt energia a háztartásokban felhasználható legyen, szabványos váltakozó áramú jelre van szükség. Ezért a napelemek egy hálózatra tápláló inverterhez vannak kapcsolva, amely a modulok által megtermelt egyenáramot felhasználásra alkalmas 230V/50Hz váltakozó árammá alakítja. Az eszköz hálózatra csatlakoztatásához minden esetben szükséges az áramszolgáltató engedélye.

Gyakori kérdések

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink minden kérésökre meghtalálják a választ!

Egy átlagos méretű családi ház energiaigényét kiszolgáló rendszer ára 1,2-2,5 millió forint között van.

Általában minden tető típusra és hajlásszögre van megoldás. Amennyiben van telek terület, akkor nem is muszáj tetőre telepítenünk a rendszert.

 25-30 év a napelemek élettartama a gyártók adatai alapján. az eddigi gyakorlati tapasztalat ennél is hosszabb élettartamot mutat.

Igen, alkalmas. Mivel télen kevesebb a napsütötte órák száma, ezért kevesebb energiát tudunk megtermelni. Éppen ezért fűtés kiegészítésére, esetleg padlófűtéshez tökéletes választás a zöldenergia felhasználása.

A napelemek felülete edzett üvegből készül, ami igen szélsőséges jég, szél és egyéb időjárás terhelést kibír. Emellett célszerű az ingatlan biztosítójánál minimális többlet díjon a napelemeket is külön biztosítani.

 

Átlagosan 8-9 év a megtérülése a napelemnek.

Vegyünk alapul egy 5kWp napelemes rendszert, amely kb. 6000kWh energiát termel évente, mai áron, ami összesen 240.000 Ft-nak felel meg.

Tehát ha a napelemes rendszer 2,5 millió forintba kerül, akkor mintegy 9 év alatt teljesen megtérül a beruházási költség.

Időjárástól függően egész évben vállalunk kivitelezést, hóban és nulla fok alatt azonban már nem biztonságos. Mivel napelemes rendszere beüzemelésekor éves elszámolásra vált, egy ad-vesz mérőórával a termelés és fogyasztás különbségét kell csupán megfizetni, de ez az év bármely napjától rugalmasan indulhat.

Az azonnal el nem fogyasztott áramot vagy betáplálhatjuk az általános villamos energia szolgáltató hálózatába, vagy akár egy energiatároló rendszerbe (akkumulátor-rendszerbe) is táplálhatjuk. Ez azt jelenti, hogy más időszakokban is használható, például éjszaka.