Hőszivattyú kalkulátor

Fedezze fel, hogyan teheti otthonát energiatakarékossá és környezetbaráttá hőszivattyú telepítéssel! Hőszivattyú kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámolhatja a szükséges beruházás mértékét és a rendszer hatékonyságát.

A hőszivattyú ár kalkulátor segítségével meghatározhatja, mennyibe kerülne a hőszivattyú rendszer telepítése. Mindössze meg kell adnia az épület típusát (épülő ház, nem szigetelt ház, szigetelt ház), a fűtési rendszert, amelyet használni szeretne (padlófűtés, falfűtés, mennyezetfűtés, hűtés vagy egyéb), valamint az épület alapterületét négyzetméterben (0-tól 1000 m²-ig). Emellett kérjük, jelezze, hogy meleg vizet is szeretne-e előállítani a rendszerrel.

A hőszivattyú rendszer kalkulátor segítségével megtervezheti az optimális rendszert otthona számára. Figyelembe vesszük az Ön által megadott adatokat, és kiszámoljuk, milyen teljesítményű hőszivattyúra van szüksége az adott épülethez. Ez segít elkerülni a túl- vagy alulméretezett rendszerek problémáit, és biztosítja, hogy a rendszer hatékonyan működjön.

A megfelelő hőszivattyú rendszer nemcsak környezetbarát megoldás, hanem hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményezhet az energiaszámlákon. Kalkulátorunk segítségével átlátható képet kap a beruházás költségeiről és a rendszer hatékonyságáról.

Indítsa el most a tervezést, és tegye meg az első lépést a fenntartható és energiatakarékos jövő felé! Használja kalkulátorunkat, hogy megtalálja az ideális megoldást otthona számára!

Kalkulátor

Számolja ki megtérülését

Ahhoz, hogy a megtermelt energia a háztartásokban felhasználható legyen, szabványos váltakozó áramú jelre van szükség. Ezért a napelemek egy hálózatra tápláló inverterhez vannak kapcsolva, amely a modulok által megtermelt egyenáramot felhasználásra alkalmas 230V/50Hz váltakozó árammá alakítja. Az eszköz hálózatra csatlakoztatásához minden esetben szükséges az áramszolgáltató engedélye.

Gyakori kérdések

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink minden kérésökre meghtalálják a választ!

Egy átlagos méretű családi ház energiaigényét kiszolgáló rendszer ára 1,2-2,5 millió forint között van.

Általában minden tető típusra és hajlásszögre van megoldás. Amennyiben van telek terület, akkor nem is muszáj tetőre telepítenünk a rendszert.

 25-30 év a napelemek élettartama a gyártók adatai alapján. az eddigi gyakorlati tapasztalat ennél is hosszabb élettartamot mutat.

Igen, alkalmas. Mivel télen kevesebb a napsütötte órák száma, ezért kevesebb energiát tudunk megtermelni. Éppen ezért fűtés kiegészítésére, esetleg padlófűtéshez tökéletes választás a zöldenergia felhasználása.

A napelemek felülete edzett üvegből készül, ami igen szélsőséges jég, szél és egyéb időjárás terhelést kibír. Emellett célszerű az ingatlan biztosítójánál minimális többlet díjon a napelemeket is külön biztosítani.

 

Átlagosan 8-9 év a megtérülése a napelemnek.

Vegyünk alapul egy 5kWp napelemes rendszert, amely kb. 6000kWh energiát termel évente, mai áron, ami összesen 240.000 Ft-nak felel meg.

Tehát ha a napelemes rendszer 2,5 millió forintba kerül, akkor mintegy 9 év alatt teljesen megtérül a beruházási költség.

Időjárástól függően egész évben vállalunk kivitelezést, hóban és nulla fok alatt azonban már nem biztonságos. Mivel napelemes rendszere beüzemelésekor éves elszámolásra vált, egy ad-vesz mérőórával a termelés és fogyasztás különbségét kell csupán megfizetni, de ez az év bármely napjától rugalmasan indulhat.

Az azonnal el nem fogyasztott áramot vagy betáplálhatjuk az általános villamos energia szolgáltató hálózatába, vagy akár egy energiatároló rendszerbe (akkumulátor-rendszerbe) is táplálhatjuk. Ez azt jelenti, hogy más időszakokban is használható, például éjszaka.