Július 1-jén indul az új Otthonfelújítási Program, amely energetikai korszerűsítésre lesz igényelhető az 1990. december 31-e előtt használatba vételi engedélyt kapott családi házakra. Ebben a posztunkban összegyűjtöttük a program részleteit és feltételeit.

Az Otthonfelújítási Program részletei

Az Otthonfelújítási Program igénylőjének tulajdoni hányaddal vagy holtig tartó haszonélvezeti joggal kell rendelkeznie a korszerűsítendő, 1990. december 31. előtt használatba vételi engedélyt kapott, egy- vagy többlakásos családi házban.

A program két részből áll:

 • egy kölcsönrészből és
 • egy vissza nem térítendő támogatásból.

A lehetséges összegek nem változtak: a teljes összeg 2,5 – 6 millió forint között lehet, a hitel és a támogatás pedig külön-külön 2,5, 3,0 vagy 3,5 millió forint lehet, járástól függően. A program a családi házak hiteles energetikai tanúsítvánnyal alátámasztott, legalább 30%-os energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése céljából használható fel:

 • hőszigetelésre, födémszigetelésre,
 • nyílászáró szerkezetek cseréjére vagy korszerűsítésére,
 • használati melegvíz-rendszerek korszerűsítésére,
 • hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése,
 • az ingatlan energiahatékonyságának növelésére,
 • fűtéskorszerűsítésre,
 • melegvizes puffertartály létesítésére,
 • gázkazánok cseréjére, korszerűsítésére,
 • fa szerkezetű nyílászárók beszerelésére,
 • a kapcsolódó helyreállítási, javítási munkákra,

Egy felújítási projektre legfeljebb 7 millió forintnyi költség számolható el, és minimum 14,3%-nyi saját forrást kell biztosítani hozzá, amit a folyósításkor kell igazolni. A minimumon felül természetesen további saját forrás is felhasználható az előírt minimum 30%-os energiamegtakarítás eléréséhez, de az elszámolható költségek nem haladhatják meg a 7 millió forintot. Az ingatlan lehet földhivatali ingatlan-nyilvántartásban szereplő belterületi-, külterületi-, zártkerti lakóház, szabadon álló családi ház, sorházi családi ház, ikerház egyaránt.

A projekt megvalósítását (fizikailag és pénzügyileg történő befejezését) a kölcsönszerződés megkötést követő 24 hónapon belül kell befejezni. Amennyiben a primerenergia-felhasználás csökkenése eléri a 40%-ot, a vissza nem térítendő támogatás további 5 százlékponttal emelkedik, a kölcsönrész összegszerűen ugyanilyen mértékben csökken.

Mire számíthat tőlünk?

A SolarGo Napelem és Klíma Kft. napelemes rendszerek telepítésével, elektromos autós töltőkkel, hűtő-fűtő klíma berendezésekkel illetve hőszivattyúval foglalkozó cég. Fontosnak tartjuk az energia hatékonyságot, pontosan ezért minden megbízásunk alkalmával arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot érjük el, hiszen napjainkban egyre fontosabb szerepet játszik a környezettudatosság és a fenntarthatóság, ennek köszönhetően orientálódtunk a megújuló energia felé.

A SolarGo célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalon szolgálja ki ügyfeleit. Éppen ezért mindenkinek egy személyre szabott szakértőt jelölünk ki, aki nemcsak végigvezet a folyamaton de az ügyfelet képviseli a piaccal szemben és a legjobb megoldást fogja megtervezni és kivitelezni, olyan szakmai felügyelet mellett, amelynek eredménye, hogy a kivitelezett munka is rendkívül igényes és precíz, valamint biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb energiatakarékossági szempontból.

Amiért minket választanak:

Valós adatok és precíz mérések alapján dolgozunk:

Szakértőink nemcsak elméleti tudással rendelkeznek, hanem tényleges tapasztalatokkal is, így tisztában vannak azzal, mi megvalósítható és mi nem.

Szakértői és precíz telepítést kínálunk

4500 napelem rendszer telepítésével szerzett tapasztalatunkkal biztosítjuk, hogy a munkánk nemcsak gyors és hatékony, hanem alapos és részletes is.

Hosszú távú garanciát biztosítunk

Kiváló minőségű alapanyagaink lehetővé teszik, hogy a telepített rendszerekre akár 10 évig tartó garanciát vállaljunk.

Mindig rendelkezésre állunk ügyfeleink számára

Ügyfeleink elégedettsége kiemelten fontos számunkra, ezért csapatunk bármilyen kérdés vagy probléma esetén azonnali segítséget nyújt.

Mi a következő lépés, hogyan kezdjük el a folyamatokat?

Ahhoz, hogy megtegyük az első lépést, töltsd ki kérlek űrlapunkat, és a megadott elérhetőségeken valamely szakértő kollégánk keresni fog a részletekkel, ahol röviden átbeszéljük, pontosan mi is a kivitelezendő projekt.