A napelemes rendszer működése

A napelemes rendszer meglehetősen egyszerűen működik, hiszen működésének alapja nem más, mint a Nap fényének átalakítása elektromos árammá. Nagy előnye, hogy a Nap egy kimeríthetetlen energiaforrás, arról nem beszélve, hogy megújuló, és még zöld is, mely azt jelenti, hogy a környezetünknek hihetetlenül jót teszünk azzal, ha a napenergia segítségével fűtünk otthon. De mennyibe is kerül mindez?

A napelemes rendszer fűtésével kapcsolatos tévhitek

Még mindig sokakban él az a tévhit, hogy az elektromos fűtés, vagy bármilyen elektromos eszköz használata nagyon drága, hiszen nagyon sokat fogyasztanak. Az igazság azonban az, hogy manapság olyan korszerű elektromos gépeket gyártanak, melyek egyáltalán nem fogyasztanak többet; sőt! Pusztán már csak használatukkal is jó sokat takaríthatunk meg a hónap végén, arról meg már nem is beszélve, ha még a napenergiát felhasználva oldjuk meg a fűtést a téli időszakokban, napelemes rendszer segítségével!

Napelemes rendszer és az inverteres klíma

A napelemes rendszer kiváló arra, hogy az általa termelt energiát felhasználjuk, és az inverteres klímánkba „vezessük.” Ennek a fűtési rendszernek a nagy előnye, hogy azonnal érezheted bekapcsolása után a meleget, valamint, hogy a hőfokot könnyedén változtathatod. Az inverteres klíma kiépítése jóval kevesebbe kerül, mintha központi fűtési rendszert vagy gázfűtést szeretnél, arról pedig nem is beszélve, hogy megfelelő hatásfokú napelemmel használva ingyen is ki tudjuk hozni a hónap végére a fűtésszámlát!

Napelemes rendszer és az infrapaneles fűtés

Az infrapanelek úgy működnek, hogy elektromágneses sugárzást hoznak létre, azt pedig a lakótér felé irányítják, melynek köszönhetően egy nagy hatásfokkal rendelkező hősugárzót fogunk kapni. Az infrapanel nagy előnye, hogy az otthonunkban bárhova el tudjuk helyezni őket, még akár kültérre is, valamint, ha napelemes rendszer közreműködésével használjuk, akkor szintén akár ingyenesen is tudjuk működtetni őket!