Lakossági
napelemes rendszerek

Tapasztalt napelemes szakembereink és villanyszerelőink több, mint 150 napelemes rendszer telepítésével a hátuk mögött vállalják napelemes rendszerek megtervezését, telepítését és karbantartását megbízható, precíz munkavégzéssel.

Passzív bevétel

A napelemes rendszer pénzügyileg megtérül, hosszú távon is kiszámítható marad a szolgáltatók áraival ellentétben.

Passzív bevétel

A napelemes rendszer pénzügyileg megtérül, hosszú távon is kiszámítható marad a szolgáltatók áraival ellentétben.
Tovább

0 Ft-os rezsi

A napelemes rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni.

0 Ft-os rezsi

A napelemes rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni.
Tovább

Időtálló

Egyszeri ráfordítás, 3-6 év utáni megtérülés és 25-30 év hibátlan működés, valamint folyamatos pályázati támogatások is rendelkezésre állnak.

Időtálló

Egyszeri ráfordítás, 3-6 év utáni megtérülés és 25-30 év hibátlan működés, valamint folyamatos pályázati támogatások is rendelkezésre állnak.
Tovább

PASSZÍV BEVÉTEL

Akár egy minimálbér árát is megkeresheti havonta

A napelemes rendszer egy idő után visszatermeli a bekerülésének költségét, ami után gyakorlatilag bevételt termel. Elkerülhetjük az elektromos energiáért való fizetést a szolgáltató felé, ami egyre csak növekszik, így nem kell a változó árakhoz sem igazodnunk.

SPÓROLJON A KÖLTSÉGEIN

A rezsit és az autótöltést is nullára csökkenthetjük

A napelemes rendszerrel gyakorlatilag az összes háztartási nagy-és kisgépet tudjuk működtetni. Telepítés előttalaposan felmérjük az átlag fogyasztásodat, illetve, ha tervben van még nagyobb fogyasztású gép beszerelése, azt is belekalkuláljuk a neked szükséges kapacitású napelemes rendszerbe.

Businessman holding smartphone while charging car at electric vehicle charging station, closeup.

IDŐTÁLLÓ MEGOLDÁS

A napelemek átlagos élettartama 25 év

A napelemes rendszer használata nem jár károsanyag kibocsátással, az energiaszükségletet tiszta energiából tudod fedezni. A napelemek átlagos élettartama 25 év, míg az előállításához szükséges energiát már 3-6 év alatt megtermeli. A napelem a legzöldebb megoldás arra, hogy fedezni tudjuk az energia szükségletünket.

A Smart rendszer árnyékolt vagy vegyes tájolású tetőfelületekre

Csúcs kategóriás rendszer árnyékolt vagy vegyes tájolású tetőfelületekre, optimalizálókkal kiegészítve.

Megvalósítás lépései

Ajánlatkérés

Számunkra a legfontosabb ügyfélközpontúság, ezért a legoptimálisabb napelemes rendszer kiválasztása nálunk már az első kapcsolatfelvételnél elindul, ahol tájékozódunk otthona alapvető alkalmasságáról úgy mint a tető borítása, dőlésfoka, tájolás, fázisszám stb. 

Igényfelmérés, indikatív ajánlat

A napelemes rendszerek telepítéséhez elengedhetetlen egy alapos felmérés, mely nálunk ingyenes! A felmérés körülbelül 30 percet vesz igénybe. Csapatunk rugalmas és mobilis, akár 3-4 munkanapon belül is el tudnak menni Önhöz!

Helyszíni felmérés

Szakembereink megvizsgálják az épületet és annak környezetét nagy hangsúlyt fektetve a felhasználható tetőfelületek tájolására, a tető és falak szerkezetére és a már meglévő villamos hálózatra. A villanyszámla és a felhasználói szokások figyelembevételével közösen választjuk ki a legmegfelelőbb invertert, panelfajtát illetve meghatározzuk a végleges panelkiosztást.

Végleges ajánlat

A felmérést követően rövid határidővel megküldjük a végleges árajánlatot, amelyet a felmérésen kapott információkkal egészítünk ki. 

Szerződéskötés

A következő lépésben rögzítjük az összes feltételt, kötelezettséget, garanciákat, fizetési feltételeket és a projekt teljes ütemezését. Amennyiben szeretné a lakásfelújítási támogatást igénybe venni, vagy hitelből finanszírozná a napelem rendszert, segítünk a teljes folyamatot átlátni. 

Engedélyeztetés

A SolarGo az engedélyezési eljárást elvégzi Ön helyett, amely magában foglalja az összes szükséges tervezési, építési és hálózatba kapcsolási engedély megszerzését a helyi hatóságoktól és az energia-szolgáltatótól.

Kivitelezés, beüzemelés

A napelemes rendszer telepítése a tető előkészítésével és a tartószerkezet felszerelésével kezdődik. Ezzel párhuzamosan belső munkálatok is történnek. A folyamatot a szükséges dokumentáció elkészítése és a rendszer próbaüzeme zárja.

Kalkulátor

Számolja ki megtérülését

Ahhoz, hogy a megtermelt energia a háztartásokban felhasználható legyen, szabványos váltakozó áramú jelre van szükség. Ezért a napelemek egy hálózatra tápláló inverterhez vannak kapcsolva, amely a modulok által megtermelt egyenáramot felhasználásra alkalmas 230V/50Hz váltakozó árammá alakítja. Az eszköz hálózatra csatlakoztatásához minden esetben szükséges az áramszolgáltató engedélye.

Gyakori kérdések

Számunkra fontos, hogy ügyfeleink minden kérésökre meghtalálják a választ!

Egy átlagos méretű családi ház energiaigényét kiszolgáló rendszer ára 1,2-2,5 millió forint között van.

Általában minden tető típusra és hajlásszögre van megoldás. Amennyiben van telek terület, akkor nem is muszáj tetőre telepítenünk a rendszert.

 25-30 év a napelemek élettartama a gyártók adatai alapján. az eddigi gyakorlati tapasztalat ennél is hosszabb élettartamot mutat.

Igen, alkalmas. Mivel télen kevesebb a napsütötte órák száma, ezért kevesebb energiát tudunk megtermelni. Éppen ezért fűtés kiegészítésére, esetleg padlófűtéshez tökéletes választás a zöldenergia felhasználása.

A napelemek felülete edzett üvegből készül, ami igen szélsőséges jég, szél és egyéb időjárás terhelést kibír. Emellett célszerű az ingatlan biztosítójánál minimális többlet díjon a napelemeket is külön biztosítani.

 

Átlagosan 8-9 év a megtérülése a napelemnek.

Vegyünk alapul egy 5kWp napelemes rendszert, amely kb. 6000kWh energiát termel évente, mai áron, ami összesen 240.000 Ft-nak felel meg.

Tehát ha a napelemes rendszer 2,5 millió forintba kerül, akkor mintegy 9 év alatt teljesen megtérül a beruházási költség.

Időjárástól függően egész évben vállalunk kivitelezést, hóban és nulla fok alatt azonban már nem biztonságos. Mivel napelemes rendszere beüzemelésekor éves elszámolásra vált, egy ad-vesz mérőórával a termelés és fogyasztás különbségét kell csupán megfizetni, de ez az év bármely napjától rugalmasan indulhat.

Az azonnal el nem fogyasztott áramot vagy betáplálhatjuk az általános villamos energia szolgáltató hálózatába, vagy akár egy energiatároló rendszerbe (akkumulátor-rendszerbe) is táplálhatjuk. Ez azt jelenti, hogy más időszakokban is használható, például éjszaka.