A fóti NFI filmstúdió bővítése során cégünk egy kiemelkedő és innovatív projekt részese lehetett, amely a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében valósult meg. A filmstúdió bővítése nem csupán az épületek számának és funkciójának növelését jelentette, hanem egy új, zöld energiaforrás bevezetését is.

A projekt keretében cégünk a napelemes rendszerek teljes körű kivitelezéséért felelt. Összesen 500 kW-os teljesítményű napelemes rendszert telepítettünk, ami 1330 darab napelemből áll. Ez a rendszer öt különböző épület tetején került elhelyezésre, így biztosítva a stúdió komplexumának energiaellátását. A napelemek telepítése során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy azok a legoptimálisabb helyen, a legjobb szögben kerüljenek elhelyezésre, így maximalizálva az energiatermelést.

A napelemes rendszerek bevezetése nem csupán a környezetvédelem szempontjából fontos. A filmstúdió működési költségei is jelentősen csökkennek a napenergia használatával, hiszen a napelemek által termelt energia ingyenes és megújuló. Emellett a napelemes rendszerek hosszú távú befektetést jelentenek, mivel karbantartási költségeik alacsonyak, és élettartamuk is hosszú.

A projekt során kihívást jelentett a filmgyár folyamatos működése, hiszen a kivitelezés ideje alatt is több filmforgatás zajlott. Ennek ellenére cégünk szakemberei zökkenőmentesen végezték el a munkálatokat, mindig szem előtt tartva a filmstúdió működésének zavartalanságát.

Összességében a fóti NFI filmstúdió bővítése során cégünk nem csupán egy kivitelezési projektet valósított meg, hanem hozzájárult egy fenntarthatóbb, zöldebb jövőhöz is. A napelemes rendszerek telepítése a filmiparban is megmutatja, hogy a technológiai fejlődés és a környezettudatosság kéz a kézben járhat, és együtt hatalmas eredményeket érhetnek el.