Amennyiben szeretné a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatást igénybe venni, de jelenleg nem áll rendelkezésére az ehhez szükséges összeg, kiváló lehetőség lehet a napelem rendszert hitelből finanszírozni, majd az állami támogatásból a hitelösszeg egy jelentős részét előtörleszteni.

 

Alapvetően 3 féle megoldás jöhet szóba:

  1. Klasszikus szabad felhasználású jelzáloghitel: amennyiben már rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal (akkor is ha ez már jelenleg is banki hitellel terhelt), akkor a jövedelme függvényében igényelhet hitelt meglévő ingatlanára. A telepítés befejeztével pedig az állam által visszatérített 50% (de maximum 3 millió forintos) összeget azonnal be tudja a felvett hitelbe törleszteni. A hitel igénylésének várható időtartama az igénylés benyújtásától a hitelösszeg folyósításáig: 6-8 hét.
  2. Személyi kölcsön: amennyiben nem rendelkezik saját tulajdonú ingatlannal, de átlag feletti a jövedelme, vagy rendelkezik ugyan ingatlannal, de azt nem szeretné fedezetként felajánlani, akkor kiváló és gyors megoldás lehet a személyi kölcsön. Az így felvett hitelösszegbe a napelemes rendszer telepítése végeztével az állami visszatérítés összegét be tudja törleszteni. A hitel igénylésének várható időtartama az igénylés benyújtásától a hitelösszeg folyósításáig: 3 nap-2 hét (ingatlanfedezetre nincs szükség, csak a jövedelem a fedezet)
  3. Az kormányzat által meghirdetett speciálisan erre a felújításra létrehozott 3%-os kamattámogatott jelzáloghitel. A hitellel kapcsolatos összes részletszabály még nem jelent meg a Magyar Közlönyben. Amit már biztosan tudunk, hogy lehetőség lesz a kedvezményes végig fix 3%-os kamattámogatott jelzáloghitel igénylésére a felújítás elvégzéséhez. A maximum futamidő 10 év lesz. Aki ezzel a hitellel él, annak az állam elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be az ingatlanára a hitel visszafizetéséig. Ezen hitel felvétele esetén a hitel folyósításától számított 1 éven belül kell befejezni a teljes felújítást és a számlákat az Államkincstárhoz a támogatás szabályozásának megfelelően benyújtani.

 

Tudta, hogy nem minden banknál ér ugyanannyit a pénze?

Az egyes bankok bírálati gyakorlata teljesen eltér egymástól, ezért mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulnia, hogy a legtöbbet hozhassa ki a pénzedből!

Szakértő partnerünk naprakészen ismeri az összes bank ajánlatát, szakértelemmel állítja össze az igénylő csomagot, prezentálva a három legkedvezőbb ajánlatot az Ön számára, amelyekből Ön választhatja ki a legmegfelelőbbet! Partnerünk pedig végig fogja a kezét a teljes hitelügyintézési folyamat alatt!

Ha minket választ, extra kedvezményekben lehet része, és zöldfolyosós ügyintézést biztosítunk a legtöbb banknál, profi, kipróbált ügyintézői csapattal!

Kérjen most kötelezettség nélküli, ingyenes ajánlatot partnerünktől az alábbi gombra kattintva:

 

Árajánlatot kérek

 

Fekete János – független hitelszakértő

www.hiteltszeretnek.hu

+36 70436-6654

Napelem

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek