Az eddigi legnagyobb uniós, napelem és fűtéskorszerűsítésre szóló Pályázati Felhívás novembertő 15-től kezdődik, ami 100%-osan vissza nem térítendő, tehát nem szükséges hozzá önerő, valamint 3 és 11,5 millió Ft között lehet a beruházás az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartásoknál. A napelemes rendszerek tehát az eddigi legjobban elérhetők egy átlagos család számára is.

Tudnivalók a napelemes rendszerek pályázatáról

Érdemes a pályázatot már most előkészíteni, ugyanis a támogatásban várhatóan nagyjából 34920 család részesül. Megyénként 4 ütemben lesz meghirdetve, egy hetes csúszásban és 2021 december közepéig fog tartani, több, mint 100 milliárd Ft kerettel. Az 1. beruházási lehetőség maximum 2.896.208 Ft értékben lehetséges, saját fogyasztás kiváltására, de max. 5kWp teljesítményű tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszerre. A 2. beruházási lehetőség maximum 9.368.464 Ft értékben lehetséges. Ha nincs központi fűtés a házban, akkor napelem + nyílászáró csere + villamosenergia tárolókapacitás létesítése + infrapanelek és/vagy fűtőpanelek telepítése a támogatás célja. A 3. beruházási lehetőség maximum 11.559.214 Ft összegben lehetséges. Ha van központi fűtés a házban: napelem + nyílászáró csere + villamosenergia tárolókapacitás létesítése + max. 9 kW teljesítményű hőszivattyús rendszer céljából. Ha az 1. csomagot választjuk 12, a 2. és 3. csomag választása esetén 18 hónapon belül kell megvalósítani. A választható tevékenységek: hálózatbővítés, mérőóra csere, három fázisú mérőhely kialakítása, indirekt tároló hmv-hez, elektromos hálózat szükség szerinti bővítése, az új eszközökhöz kapcsolódó elektromos hálózat kiépítése. A napelemes rendszerek utáni támogatás keretein belül maximum 13% előleg is igényelhető, a fennmaradó rész utófinanszírozással kerül visszatérítésre.

A napelemes rendszerek pályázatának eredménye

A napelemes rendszerek pályázatának segítségével a háztartási erőművek kapacitását egynegyedével, a megújuló energiát termelő háztartások számát harmadával növelné, a szén-dioxid kibocsátást pedig 50 ezer tonnával csökkentené az országban.

Ki pályázhat a napelemes rendszerek támogatására?

A napelemes rendszerek iránti pályázónak nagykorúnak kell lennie, köztartozásmentesnek és az ingatlanban élők állandó lakcímmel rendelkezők egy főre eső 2020. évi összevont jövedelme bruttó 4.850.000 Ft/év alatt van. Ez azt jelenti hogy az össz jövedelmet kell elosztani az ingatlanba bejelentettek számával. A pályázatra gyermektelenek is jelentkezhetnek.

A napelemes rendszerek pályázata milyen ingatlanra nyújtható be?

Az ingatlannak a következő kategóriák valamelyikébe kell tartoznia, amellett, hogy lakott, a pályázó (rész)tulajdonában álló, egyedi fűtési rendszerrel rendelkező ingatlannak kell lennie: családi ház, legfeljebb 6 lakásos társasházi, illetve szövetkezeti ingatlanok részét képező épületrész/lakás, amennyiben a beruházás fizikailag megvalósítható és a tulajdontársak a lakóközösség tulajdoni hányadában kifejezett legalább 51%-a hozzájárul a beruházáshoz vagy használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház (ikerház, sorház) elkülöníthető, jogilag és energetikai szempontből önálló egységet képező épülete/épületrésze. Az fontos, hogy az ingatlannak olyan állapotban kell lennie, ami egyéb beavatkozás nélkül is alkalmas a beruházás fogadására. Olyan ingatlanra, mely perfeljegyzéssel vagy végrehajtási joggal terhelt, nem igényelhető a napelemes rendszerek kivitelezésére kérhető támogatás.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek