Habár a klímaberendezés mind hűtési, mind pedig fűtési céllal remek döntés lehet, sokan tartanak attól, hogy működtetése komoly összegekkel dobhatja meg villanyszámláikat. Nekik szedtünk össze néhány hasznos tippet, melyek alkalmazásával a klímaberendezés költségtakarékosabban működtethető.

A klímaberendezés költségtakarékosabb működtetése napelemes kiegészítéssel

A leghatékonyabb megoldás minden bizonnyal az, ha a klímaberendezés napelemes rendszerrel van kiegészítve, ugyanis az így kapott rendszer együttes erővel állítja elő a klímaberendezés működéséhez szükséges áramot, ami pedig ezáltal gyakorlatilag ingyen van. Ezzel a megoldással hosszútávon rendkívül jól járunk, és nem kell többé amiatt aggódnunk, hogy a fűtéssel vagy a hűtéssel járó számláink az egekbe szökhetnek. Arra az esetre is léteznek azonban költségcsökkentő megoldások, ha egyelőre nem tervezzük a klímaberendezésünket napelemmel kombinálni.

A klímaberendezés költségtakarékosabb működtetése gazdaságos üzemmóddal

A klímaberendezés költségtakarékosabb működtetésében nagy szerepet játszhat a gazdaságos üzemmód, ugyanis ebben az állapotban az aktuális hőmérséklettől függően változtatja a termosztát beállítását a vezérlőegység, így pedig a felesleges fűtés és hűtés teljes mértékben kivédhető.

A klímaberendezés költségtakarékosabb működtetése mozgásérzékelővel

Amikor nem vagyunk egy adott helyiségben, a klímaberendezés gyakorlatilag feleslegesen fogyasztja az áramot, erre a problémára viszont jó megoldás lehet a klímaberendezés mozgásérzékelő funkciója. A szerkezet érzékeli, ha éppen senki nem tartózkodik az adott szobában, és automatikusan visszavesz a teljesítményéből. Ha nincs mozgásérzékelési funkcióval ellátva a klímaberendezésünk, mi magunk is kisebb fokozatra állíthatjuk, amikor elhagyjuk a helyiséget.

A klímaberendezés költségtakarékosabb működtetése éjszakai üzemmóddal

A klímaberendezés a forró nyári éjszakákon hatalmas segítség lehet, hiszen hűtő funkciója révén elkerülhetjük az órákon keresztül való hánykolódást és az izzadást. Mindez jól hangzik, ám riasztó lehet belegondolni, hogy mennyit fogyaszthat a rendszer, ha minden egyes éjszaka maximális fokozaton pörög. Éppen ezért célszerű beprogramozni, hogy miután kellemesen lehűtötte a lakást, a klímaberendezés váltson át éjszakai üzemmódra, hogy ezáltal energiát és pénzt takarítson meg a háztartásnak.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek