Régóta gondolkozik napelemes rendszerre történő beruházáson azonban otthona lapostetővel rendelkezik? Megnyugodhat, hiszen teljes mértékben kivitelezhető napelemes rendszerének telepítése lapostetőre is!

 

Néhány fontos dolgot azonban szükséges szem előtt tartania a megfelelő áramtermelés érdekében. A legfőbb szabály, hogy a napelemeket megfelelő irányba és dőlésszögbe kell elhelyezni.

 

Lehet telepíteni napelemes rendszert lapostetőre?

Amennyiben a tető jó állapotban van, és nincsenek körülötte nagy fák, amelyek árnyékot adnak és így csökkenthetik az áramtermelést, akkor teljesen megfelelő lehet a lapostető is napelemes rendszer telepítésére. Néhány szempontból a lapostető előnyösebb lehet, mint a ferde. Egyrészt a napelemek teljesen láthatatlanná válnak az utcáról, és megőrizve otthona esztétikai értékét. A másik előnye, hogy a napelemek a lapostetőre tervezett tartószerkezetnek köszönhetően megadja a megfelelő dőlésszöget a napelemeknek.

 

Szükséges más fajta tartószerkezetet használni lapostetőnél?

A napelemek lapostetőre történő telepítése során speciális tartószerkezetre van szükség. Mára már a piacon szerteágazó olyan kiemelővel rendelkező tartószerkezet és rögzítő rendszer létezik, amelyek a napelemeknek optimális dőlési szöget biztosítanak lapos tető esetében is, amelyek minimálisan drágábbak csak, mint a ferdetetőn alkalmazott szokásos rögzítések.

 

Mennyire befolyásolja a termelést a lapostetőre telepített rendszer?

Átlagos ferdetetőre telepített napelemes rendszerek dőlése és tájolása függ a tetőszerkezet dőlésétől és irányától. A lapostetőn bármilyen irányba elhelyezhetők a napelemek, és kiemelőnek köszönhetően tetszőleges szögbe dönthetők, amelyek segítségével nagyszerűen optimalizálhatjuk az áramtermelést. A telepítés során arra törekszünk, hogy mindig a déli irány felé helyezzük fel a napelemes rendszerét, hogy maximalizáljuk a termelését.

Így, hogy már nagyjából ismeri a lapostetős telepítéshez szükséges legfőbb információkat, kérjen árajánlatot a SolarGo csapatától. Mi minden esetben előzetesen felmérjük az Ön ingatlanát és a legmegfelelőbb rendszert fogjuk ajánlani, hogy napelemes rendszere minden évszakban, a nap minden szakában maximálisan termeljen Önnek!

 

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek

Rólunk mondták: