Ha Ön is görcsöl a megemelkedett rezsiszámla miatt, akkor a napelem telepítés az Ön megoldása!

Hogyan működik a napelem telepítés?

Azoknak, akik nem jártasak még a témában, gyorsan körbejárjuk, hogy a napelem mégis hogyan működik? A napelem maga a napfénnyel érkező elektromágneses sugárzást alakítja át villamos energiává, melyet a napelem egyik legfontosabb eleme, az inverter alakít át váltakozó árammá. Ennek az elengedhetetlen tartozéknak köszönhető, hogy a napelem telepítés után az napenergiát háztartási eszközeinkkel fel tudjuk használni, ami pedig a legfontosabb: ebből következik, hogy nem kell a szolgáltatótól vennünk többé áramot, hanem mi magunk teremthetjük meg azt nem más, mint a napfény segítségével.

Napelem telepítés akkor is, ha besötétedik

Gyakori tévhit, hogy napelem telepítés után sötétben marad a lakás akkor, ha besötétedik, vagy ha olyan hónapokhoz érünk, ahol kevésbé süt a nap. Hazánkban ugyanis a lengépszerűbb megoldás a hálózatra visszatápláló napelemes rendszer, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy áramszolgáltató hálózatán marad a háztartás, mint annak idején. A különbség annyi, hogy mivel nappal a napelemek jóval többet termelnek, mint amennyit egy áltagos háztartás fel tud használni, ezért az áram maradék részét a szolgáltató hálózatában lehet juttatni: éjszaka pedig ez lesz az az energia, melyet a szolgáltató „visszaad” majd otthonunknak!

Hogyan spórolhat a napelem telepítés segítségével?

Ha napelem telepítés tekintetében hálózatra kapcsolt rendszerekről beszélünk, akkor szükségünk lesz egy rendszeren kívüli speciális, oda-vissza mérő villanyórára, mely nem csak a vételezett, de a betáplált energiát is tudja mérni. A megtérülés nem másnak köszönhető, mint annak, hogy a szolgáltatók törvény által vannak kötelezve arra, hogy a hálózatba bejuttatott áramért fizessenek! A fogyasztó betáplál egy bizonyos energiamennyiséget nappal, melyet éjszaka vételezünk, az év során pedig kap egy olyan elszámolást a szolgáltatótól, melyben a kettő értéke egymáshoz viszonyul!

Napelem telepítés, az igazi rezsicsökkentés!

A napelem telepítés átlagosan 8-10 éven belül hozza vissza az árát a 0 forintos villanyszámlákon keresztül, arról pedig már nem is beszélve, hogy a rezsicsökkentés szabályozásának megváltoztatásával havonta nemhogy nem kell aggódnia a megemelkedett villanyszámlán, de teljesen el is engedheti a havi költségeiből azt! Otthona korszerűsítése is meglehetősen ajánlott azért, hogy a rezsicsökkentés minél intenzívebb legyen, ennek érdekében pedig nem árt elektromos fűtésre váltania, lecserélnie az áramzabáló berendezéseket, és kicsit odafigyelni az otthoni eszközök használatára. Mindezen lépések és a napelem telepítés után garantáltan megússza nem csak a rezsiszámla növekedését, de a teljes havi rezsijének befizetését is!

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek