Sokakat érint a rezsicsökkentés mostani szabályozásának megváltoztatása, ám legyen bármekkora a fogyasztása, a napelem telepítés után Önre garantáltan nem lesz hatással!

Napelem telepítés – hogyan fogjunk hozzá?

A napelem telepítés meglehetősen sokrétű lehet, hiszen már magában a napelem felhasználása is lehet nagyon egyszerű, vagy nagyon komplex is. Napelemnek nevezzük ugyanis a kertbe leszúrható jelzőlámpák tetején elhelyezett kis elemeket is, mellyel akár egy teljes kamrát is meg lehet világítani, ám ahhoz, hogy teljes háztartásunk áramellátását biztosítani tudjuk, azért jóval nagyobb beruházásra kell gondolni, amit nem kis tervezés is követ.

Mennyibe kerül a napelem telepítés?

Hogy mennyibe kerül a napelem telepítés, az rengeteg mindentől függ, így pontos árat csakis helyszíni felmérés után lehet mondani. Aki az átlagos villanyszámláját szeretné megspórolni, annak nagyjából 1-1,5 millió forint körüli árral kell számolnia, mely költségben benne van már például a régi tető megerősítése, igény esetén a statikus bevonása vagy akár a villanyóra cseréje is. És hogy mikor éri meg a napelem telepítés? Nos, erre azt tudjuk mondani, hogy akinek 6 ezer forint vagy afölött szokott lenni a villanyszámlája, annak már megéri belefogni ebbe a beruházásba, főleg most, hogy meglehetősen meg fognak növekedni az energiaárak a rezsicsökkentés módosítása miatt. Ha pedig otthona teljes rendszerét átalakítja elektromosra, akkor napelem telepítés után akár a teljes rezsit meg tudja spórolni vele havonta!

Mitől függ a napelem telepítés nagysága?

Az, hogy napelemünk mennyire hatékony a tetőn, nagyban függ a tető tájolásától is. Ebben a tekintetben a déli fekvésű tetők a legjobbak, hiszen rajtuk 100%-os hatásfokot tud kiváltani a nap kifogyhatatlan, korlátan fénye, míg dél-keleti, dél nyugati tájolásnál ez a szám csak 95%, a lapostetőknél pedig „csak” 90%. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak déli tájolású otthonokra éri meg a napelem telepítés, sőt. A Nap remek tulajdonsága nem más, minthogy energiaforrása nem csak teljesen zöld, de kifogyhatatlan is, így egy hatalmas természeti katasztrófát kivéve soha nem kell azon aggódnunk, hogy nem fogunk megfelelő energiaforráshoz jutni: legyen otthonunk bármilyen tájolású.

Napelem telepítés hatékonysága télen

Sokakban szokott felmerülni a kérdés, hogy napelem telepítés után mégis mi lesz energiaellátásukkal, ha beköszöntenek a hideg, és ebből kifolyólag kevésbé napos hónapok? A napelemes rendszer nem csak azért lenyűgöző találmány, mert nagy mértékben nyújt anyagi segítséget azon háztartásoknak, melyek ezt a fajta zöld energiát használják, hanem azért is, mert télen az elektromos hálózat felhasználja a nyáron extra nagy mértékben előállított energiát. Mikor tehát sok napsütés éri napelemünket a melegebb hónapokban, akkor a napelemek plusz energiával látják el a hálózatot: ezt pedig a hideg, kevésbé napos hónapokban vissza is adják otthonunknak. Ennek a remek tulajdonságának köszönhetően tehát elektromos fűtés esetén sem kell aggódnia, hogy télen hideg marad otthona, vagy esetleg rezsi számlája drasztikusan meg fog emelkedni.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek