A félbevágott napelemeket úgy tervezték, hogy növeljék az energiatermelését. Ebben a cikkben elmagyarázzuk részletesen, hogyan működnek a half-cut napelem panelek, és miért javítja a kialakításuk a napelemek teljesítményét.

 

Hogyan működnek a half-cut napelem panelek?

A félbevágott napelemes technológia növeli a napelemek energiatermelését azáltal, hogy csökkenti a cellák méretét, így több is elfér egy panelen. A panelt ezután kettéválasztják, így a teteje az aljától függetlenül működik, ami azt jelenti, hogy több energia keletkezik még akkor is, ha az egyik fele árnyékolt. Mivel a napelem ketté van vágva, és ezáltal méretük csökken, több cella található benne, mint a hagyományos paneleknél. Maga a panel ezt követően kettéválik egymástól, így a felső és az alsó rész két külön panelként működik akkor is energiát termel, ha az egyik fele árnyékolt. A félbevágott panelek 120-144 cellásak, és általában PERC technológiával készülnek, ami nagyobb modulhatékonyságot kínál. A PERC technológiáról az alábbi cikkünkben olvashat részletesebben.

 

Milyen előnyei vannak a half-cut napelemeknek?

Javítják a napelemek teljesítményét, mert egyedülálló vezetékrendszerüknek köszönhetően nagyobb az árnyéktűrési kapacitásuk. Ez azt jelenti, hogyha otthonában vannak olyan fák, amelyek árnyékot vetnek a tetőre bizonyos napszakokban, akkor nem az egész napelem panel lesz használhatatlan, mint egy hagyományos napelem esetén. Ezenkívül a hot spot hatása kevésbé súlyos a félbevágott cellákkal rendelkező napelemekre, mert több lehetőség  van, ahová a felesleges hőt el tudják  oszlatni. További előny, hogy általában magasabb teljesítményt kínálnak, mint a hagyományos panelek ugyanakkora méretben.

Amennyiben önt is érdekeli a half-cut technológiás napelemek kérjen árajánlatot és kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek