A Huawei leginkább a mobil technológiáról ismert és sokan nem tudják, de a vállalat a napelemes inverter technológiával kapcsolatban évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, sőt, inverterei elérhetőek nagyméretű kereskedelmi és közüzemi formában is. 

 

A Huawei a lakossági piacra egy hatékony, könnyű hibrid invertert hozott, amely lenyűgöző szolgáltatásokat kínál, kiemelkedően versenyképes áron. Két évvel később a Huawei kiadta a második generációs lakossági hibrid invertert, valamint számos fejlett képességű háromfázisú hibrid és nagy kereskedelmi invertert. Nézzük meg pár szempontot, amiért a Huawei kimagaslik a minőség tekintetében a többi inverter közül.

 

Mit jelent az ív zárlat védelem a napelemes rendszereknél?

A Huawei fejlesztői az egyre jobban terjedő technológiát igyekeznek  még biztonságosabbá tenni legújabb fejlesztésükkel. A napelemes rendszereknél a legnagyobb veszélyt az egyenáramú ív okozta elektromos tűzesetek jelentik.  A napelemes rendszerben az egyenáramú ívet - ami a tüzet okozza- a laza MC4 csatlakozók, elöregedő kábelek, vagy sérült szigetelésű hibás vezetékek okozhatják.

Egyáltalán nem gyakori, hogy egy napelemes rendszer tüzet okozzon, de akár egyetlen ilyen baleset is aggasztó lehet a társadalom számára.  A napelemes rendszerek tűzesetének megelőzésére fejlesztette ki a Huawei az ív zárlat védelmet, amely mesterséges intelligenciával működik. A Huawei ív zárlat technológiát érzékkelőkkel és gyorsleállítási technológiával szerelték fel, amellyel megelőzi a ritkán előforduló tűzeseteket is.  Ennek a megoldásnak köszönhetően az ívzárlati hibák, és az elektromos tűz nem tud kárt tenni otthonában.

 

Huawei inveterei képesek hibrid üzemmódra

A Huawei invertereit kifejlesztették az előre beépített egyenáramú akkumulátor csatlakoztatására is. Az inverterek kompatibilisek a népszerű LG chem RESUH akkumulátorokkal, valamint a Huawei LUNA2000 akkumulátorral. A Huawei saját gyártású akkumulátorát a lejjebb ismertetni fogjuk. Az egyenáramú nagyfeszültségű akkumulátorok jó minőségűek és időtállóak. Jelenleg a bekerülési költségük magas, de ez a közel jövőben gyorsan változhat. A Huawei inverterek akkumulátorra kötéséhez és működéséhez nincs szükség további villanyszerelési munkára.

 

Napelemes rendszer akkumulátorral? A Huawei hibrid inverterei ezt is tudják!

Igen, ez egy létező és kivitelezhető megoldás, a Huawei nemrég mutatta be az új, saját fejlesztésű energiatároló rendszert (Huawei LUNA2000), amely kompatibilis az egyfázisú és háromfázisú Huawei hibrid inverterekkel. A nagyfeszültségű, moduláris akkumulátor 5kWh-os egységekből áll, lítium-vas-foszfát cellákat használva működik. Az akkumulátorok egymásra rakhatók, így akár 30kWh tárolókapacitást is el tudunk érni vele. Az akkumulátorokban nyugodtan tárolhatjuk az el nem hasznát áramot, amit majd szükség szerint az akkumulátorból tudunk vételezni, ez a bruttó elszámolású napelemes rendszereknél nagyon hasznos tud lenni.

 

Napelemes rendszer telepítése Huawei optimalizálókkal

Az optimalizálók feladata, hogy napelemes rendszerét árnyékolástól és tájolástól függetlenül a maximálisan termeljen Önnek. Ez a megoldás lehetővé teszi számunkra, hogy a nap bármely szakában a napelemes rendszerünk maximális termelje az áramot. A Huawei Solar optimalizálók a gyengébben teljesítő panelek feszültségét tölti fel annak érdekében, hogy a nagyobb teljesítményű panelek áramára emelkedjen a feszültség. Ezek után a Huawei inverter már megfelelő módon növeli a feszültséget és így optimalizálja a termelést.  Az optimalizálók másik hasznos jellemzője a monitorozás. Ez többnyire a napelemes rendszereknél fontos, így könnyen beazonosítható, hogy van-e meghibásodott optimalizálója vagy napelem panelja.

 

Kérjen a SolarGo csapatától előzetes árajánlatot vagy kérjen szakemberi tanácsadást, hogy megtaláljuk az Ön otthonára illő legmegfelelőbb rendszert.

 

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek