Sokan teszik fel azt a kérdést, hogy megéri-e befektetni a napelem telepítés beruházásba? Cikkünkben választ adunk erre a kérdésre:

Napelem telepítés, az új innováció

A napelem telepítés nem véletlenül nyerte el az új kor innovációja címszót, hiszen az energia árának folyamatos növekedésére egyelőre nem létezik napelem telepítés mellett más olyan eszköz, mellyel olcsón és könnyen lehetne energiát előállítani. Mindemellett a napelem telepítés az egyetlen egy olyan alternatíva, mely egyszerre biztonságos, környezetbarát és mely folyamatosan egyre olcsóbb energiát képes előállítani korlátlan számban.

A napelem telepítés előnye

A fenti felsorolásból nem más következik, minthogy a napelem telepítés megtérülési folyamata is folyamatosan rövidül, emellett pedig olyan befektetési módokat és üzleti konstrukciókat is kínál, mely mindenki számára elérhetővé és használhatóvá teszi a Nap energiáját. A napelem telepítés segítségével tehát teljesen irodaházak áramállátása biztosított szinte teljesen ingyen, akárcsak az otthonok energiaellátása: nem csak nyáron, hanem télen is!

A napelem telepítés megtérülése

A napelem telepítés maga egy egyszeri, nagyobb összeggel járó beruházás, mely egy bizonyos idő után kisebb összeg formájában térül meg, utána pedig bármeddig is van működtetve, már hasznot is hoz. Természetesen, mint mindennek, a napelemes rendszer hatékonysága is romlik idővel, így karbantartására és tisztítására meglehetősen ajánlott költeni időközönként annak érdekében, hogy a meghibásodás elkerülhető legyen. A megtérülés idejéhez tehát nem árt hozzászámolni az előbb felsorolt költségeket, mely legnagyobb százalékát az esetlegesen meghibásodó inverter megjavíttatása fogja okozni.

A napelem telepítés megtérülésének kiszámítása

A legtöbb napelem telepítés előtt mindenki azt szeretné jogosan tudni, hogy mégis mikor lehet számítani a beruházás megtérülésére, illetőleg a profit termelés elkezdődésére. Nekik azt tudjuk mondani, hogy a megtérülés több összetevőtől is függ, ám a számításához egyfajta képletet lehet csak használni, ez pedig nem más, mint: Beruházási költség [Ft] / (Megtakarított energia [kWh/év] x Energia ár [Ft/kWh]) = Megtérülés [év]. Ha egy átlagos időt kellene mondanunk, akkor nagyjából 10-12 évvel szoktunk számolni a napelem telepítés megtérülésére, mely után már nem marad más hátra, mint a haszontermelés.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek