A PERC technológiát a napelemes panelek hatékonyságának növelése érdekébe fejlesztették ki, hogy a napelemes rendszer a lehető legtöbb fényt alakítsa át villamos energiává.

 

A napelemes piacon az egyik legfontosabb és legérettebb technológiát PERC-nek nevezzük. Ez az egyik legnépszerűbb módszer a napelemek gyártásában, ez az egyszerű és költséghatékony módszer arra szolgál, hogy ugyanabból a napelemes rendszerből több energiát állítsunk elő.

 

Milyen a PERC technológiás napelemes rendszer?

 

A PERC az egy olyan technológia, amelyet a napelemek hatékonyságának növelése érdekében fejlesztettek ki. A PERC napelem panel gyártásához a gyártók a standard monokristályos cellákat használják fel azzal a különbséggel, hogy a hátoldalához egy olyan plusz réteget adnak, amely a fotonok visszatükröződésére szolgál a szilícium rétegen keresztül. A PERC technológia lehetővé teszi, hogy több fotont ragadjon meg a szilícium, vagyis mindegyik cella több áramot termel mint a PERC rétegek nélküli napelem panel. A PERC cellák maximális hatékonysága körülbelül 23%, míg a hagyományos monokristályos szilícium celláknál ez a hatás körülbelül 21%.

 

A PERC technológia előnyei

 

Ahogy fentebb leírtuk, a PERC technológia visszaveri a fotonokat a szilíciumrétegekbe, ezáltal nagyobb energiát termel és megakadályozza a fel nem használt elektron elvesztését valamint biztosítja, hogy a cellák jobban működjenek gyenge fényviszonyok között, mivel jelentős feszültséget termelnek kevesebb fény mellett, mint a szokásos napelemek. Ez a két előny növeli az energiatermelés hatékonyságát és csökkenti a napelem panelek hőjét.

 

Amiért érdemes a PERC technológiás napelem mellett dönteni

 

Amennyiben Ön árajánlatokat kér napelemes rendszerre, akkor valószínűleg kapni fog legalább egy olyan ajánlatot, amely a PERC technológiás napelemeket tartalmaz.

 

Ezek a napelemek hatékonyabbak, mint a hagyományos napelem panelek, ami azt jelenti, hogy ugyanazon a felületen több áramot tudnak előállítani. Az energiatermelés maximalizálása, kisebb tetőfelület illetve nagyobb áramfogyasztás esetén kiemelkedően fontos, ezekben az esetekben érdemes a LongiSolar PERC technológiás napelemeit választani.

Árajánlat kérése

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek