A napelemes rendszer telepítését minden esetben egy alapos felmérés kell megelőznie, hiszen ezen szaktanácsadás során tudunk segítségére lenni energetikai, műszaki, gazdasági és környezetvédelmi jellegű kérdéseinek megválaszolásában.

 

Az ügyfél és a cég részére egyaránt fontos, hogy anyagot és időt takarítson meg. Az előzetes ingyenes felmérés biztosítja azt, hogy a kivitelező kollégák az telepítés napján már a megfelelő tudással, szerszámokkal érkezzenek valamint Önnek sem szükséges több alapanyagot megfizetnie mint ami feltétlenül szükséges a napelemes rendszer telepítéséhez, hiszen kollégánk a felmérés során azt már pontosan megállapította.

 

Hogyan indul a napelemes rendszerének felmérése?  

Szakemberünk az előre telefonon egyeztetett időpontra megérkezik Önökhöz. Általában az udvaron kezdjük a felmérést, elsőként megnézzük a mérőhelyet és fényképeket készítünk róla. Fontos tudni, hogy a mérőhelyet esetenként korszerűsíteni szükséges, ezenkívül fázis bővítés lehet indokolt, ennek eldöntésében kollégánk áll rendelkezésére. A következő lépésben megnézzük a villanyóra utáni első lakáselosztó táblát, ahol a Fi-relé helyezkedik el, a legtöbb esetben itt található a betáplálási pont az inverterhez.

 

Hogyan zajlik napelemes rendszerének kivitelezői felmérése?

Drónnal készítünk képeket a telepíteni kívánt tetőfelületről, telekről és a ház minden oldaláról, hogy el tudjuk készíteni az előzetes panelkiosztás és a várható teljesítmény hozamot, hogy az Ön rendszere profin és a legnagyobb hatásfokon működjön. Ezt követően munkatársunk amennyiben lehetőség adódik felmegy a tetőre, hogy ellenőrizze a cserepeket és a ház tetőszerkezetének állapotát, ez azért fontos teendő mert szerteágazó fajtájú tartószerkezettel dolgozunk, a kivitelező csapatunk a már előre kiválasztott, legideálisabb tartószerkezettel érkezik a telepítés napján. Ekkor átbeszéljük a kábelek nyomvonalát, hogy napelemes rendszere minél esztétikusabban készülhessen el az otthonukra.  Átbeszéljük, hogy Önöknél szükséges-e tűzvédelmi lekapcsoló, amit általában a padlástérben helyezünk el. Amikor végeztünk ezekkel leülünk átbeszélni, hogy önnek melyik rendszer lenne a leghatékonyabb.

 

Hogyan történik Napelemes rendszerének technikai felmérése?

Ekkor kollégáink átadják Önöknek a termék adatlapokat, tájékoztató brossúrákat a napelem panelekről és az inverterről, amely segítségével könnyedén áttekinthetik a termékek minőségét és funkcióit. Ezeket a tájékoztatókat ott hagyjuk Önöknél, hogy később is újraolvashassák és segítsék Önöket a döntéshozatalban. Korábbi referencia munkáinkból fényképet is mutatunk önöknek az elkészült inverterekről, amely alapján átbeszéljük, hogy mi a legideálisabb helyszín neki. Amennyiben tűzvédelmi kapcsoló elhelyezése szükséges szakemberünk felméri annak pontos helyét a padlástérben. 

 

Mi történik a napelemes rendszerének felmérése után?

A napelemes rendszer felmérését követően az irodánkban a felmérés során kapott ismeretek segítségével és a drón felvételek alapján 1-2 napon belül elkészítjük a személyre szabott árajánlatát! Amennyiben elfogadja a személyre szabott árajánlatot megtörténik a szerződéskötés.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek