Egyre népszerűbb, de mégis hogyan működik a mindenki által vágyott napelemes rendszer?

A napelemes rendszer alapja

A napelem másnéven fotovillamos elem, megy egy olyan szilárdtest-eszköz, ami közvetlenül villamos energiává alakítja át az elektromágneses sugárzást úgy, hogy fotonokat fogad be. A napelemes rendszer úgy nyeli el a napsugárzást, hogy közben mozgásra képes, töltött részecskéket generál, melyek áramot hoznak létre mozgásra, méghozzá rendezett mozgásra kényszerülve az elektromos térben.

A napelemes rendszer „munkába állítása”

Nem véletlen, hogy a napelemes rendszer megjelent a világban, hiszen bolondok lennénk ezt az elképesztően hatékony sugárzást nem energiává alakítani. A Nap ugyanis képes mindössze másfél nap alatt megtermelni a teljes Föld áramellátását, melyre semmilyen más energia nem képes, melyet napjainkban ismerünk. A napelemmel előállított villamosenergia mindemellett pedig azért is előnyös, mert nem bocsájt ki magából semmilyen káros anyagot, azaz védi a Földünket az energia okozta szennyezéstől is.

A napelemes rendszer kifogyhatatlan energiája

A napelemes rendszer túlzások nélkül a legjobb választás, hiszen a napfény nemcsak, hogy kifogyhatatlan energiaforrás, de mindemellett az egyik legfontosabb energia is, melyre a leginkább tud a Föld támaszkodni nemcsak a háztartások tekintetében, de az ipar területén is. Egy napelem élettartalma olyan 20 és 40 év között mozog, így nemcsak megbízható, de garantáltan megtérülő energiaforrásként is hivatkozhatunk rá. 

 A napelemes rendszer hátrányai

Nem igazán tudunk felsorolni hátrányokat napelemes rendszer tekintetében, talán csak annyit, hogy telepítése nem olcsó, illetve, hogy az energia tárolása kicsit nehezebben és több költséggel oldható meg, mint más áramforrás tekintetében. De ezek elenyésző negatívumok ahhoz a rengeteg, és napestig sorolható pozitívumhoz mérten, melyekkel bátran és jogosan lehet illetni a napelemes rendszer bármely formáját!

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek