A napelemes rendszer beszerelés a fűtésszámla csökkentése érdekében az egyik legjobb ötlet!

Fűtésszámla csökkentése, a napelemes rendszer erejével

A napelemes rendszer alapját nem más adja, mint a napenergia. Ez az energia pedig egy olyan elektromágneses sugárzás, mely fény és hő formájában érkezik a Földünkre, és melyet nem véletlenül hasznosított már a legősibb időktől fogva az emberiség. Épp ezért talán nem meglepő, hogy a 21. században a fűtésszámla csökkentése számára is tökéletes megoldás a napenergia, méghozzá napelemes rendszer segítségével!

Napelemes rendszer hasznosítása a fűtés csökkentése érdekében 

A napelemes rendszer hasznosítása nemcsak egy módon történhet meg. Megkülönböztetünk ugyanis aktív, valamint passzív hasznosítási módot, melyből az utóbbi szempontjából az ingatlan szerkezete és tájolása a meghatározó, ekkor ugyanis az épület maga, egyfajta üvegház-hatásként használja fel a napenergiát. A legelterjedtebb változat viszont az aktív hasznosítás, mely a fűtés csökkentése szempontjából itthon a legelterjedtebb módszer!

Fűtés csökkentése a napelemes rendszer kollektorainak segítségével

A fűtés csökkentése itthon leginkább a napelemes rendszer felszerelésének és használatának segítségével történik, mely gyakorlatilag abból áll, hogy a napkollektorok közreműködésével a napsugárzást energiát termel úgy, hogy ezek a napelemek elnyerik a sugárzást. Ebből pedig sok nagyon trükkös folyamaton keresztül megtörténik az elektromos áram előállítása!

Mennyi az annyi fűtés csökkentése terén napelemes rendszer segítségével?

A napelemes rendszer szuper működéséről és hatékonyságáról már sokat tudunk, de az igazán nagy kérdés az az, hogy a fűtés csökkentése számokban milyen mértékben mérhető ezen megoldásnak köszönhetően? Nos, nagyjából azt tudjuk mondani, hogy akkor, ha 6 ezer forint fölött van a havi áramszámlája, mely olyan 30 ezer forint közeli összegekre rúg, akkor jó hírünk van: egy megfelelő méretű napelemes rendszer segítségével a számláját lenullázhatja!

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek