Lehetséges-e a fűtés napelem telepítés segítségével? A válasz egy egyértelmű IGEN!

Hogyan lehetséges fűteni napelem telepítés után?

Talán sokan nem gondolták volna, de a radiátoros fűtés napelem telepítés után is lehetséges, mely most, a rezsicsökkentés eltörlése után nem kis könnyebbséget jelent sok háztartás számára. Ha pedig már van meglévő napeleme, és annak bővítésén gondolkodik, akkor igazán kár lenne kihagyni egy olyan lépést, mellyel a fűtésszámláját is lenullázhatná minden hónapban!

A napelem telepítés mégis hogyan csinál melegvizet?

Elsőként elengedhetetlen megjegyeznünk, hogy a radiátoros fűtés napelem telepítés után nem úgy fog működni, ahogy elsőre mi azt gondolnánk. A napelem magában ugyanis nem képes víz termelésére, tehát közvetlenül nem lehet rákötni a radiátorra. A napelemet ugyanis nem szabad összekeverni a napkollektorral, mely melegvizet állít elő, míg a napelem csak áramot. Ám előbbi nem képes tökéletesen 100%-ig előállítani a szükséges mennyiségű melegvizet, továbbá az áramszámlát sem képes lenullázni, nem úgy, mint a napelem telepítés. Azzal ugyanis nemcsak a világítása és elektromos berendezéseinek működése lesz megoldva, de a fűtés költségeinek lenullázása is.

Megoldások radiátoros fűtésre napelem telepítés segítségével

A radiátoros fűtés háromfajta módszerrel oldható meg, ha napelem telepítés mellett döntünk. Ebben az esetben megoldhatjuk a fűtési gondjainkat hőszivattyúval, villanykazánnal, valamint villanyradiátorral is. A hőszivattyús megoldás során a szivattyú kivonja a környezetéből a hőt, és ezáltal fűt, míg a villanykazán áram segítségével fűti fel a radiátorokban levő vizet. A villanyradiátor pedig talán egyértelmű, hogy a napelem telepítés után a napelemek segítségével állít elő áramot, és azzal fűti fel otthonunkat, teljesen ingyen!

Melyik fűtési megoldást válasszuk napelem telepítés után?

Mindenféleképpen érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik fűtési megoldás lesz a legjobb az Ön, valamint otthona számára, és azt is érdemes tudni, hogy a fent felsorolt napelem telepítés után alkalmazott fűtési megoldások mellett még rengeteg fajta létezik. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy mekkora alapterületű ingatlanban él, milyen állapotban van, milyen a szigetelése, satöbbi. Nem elenyésző szempont napelem telepítés után működő fűtési rendszer kiválasztása tekintetében az sem, hogy mekkora a tetőfelülete, hiszen sokszor elő szokott fordulni az a probléma, hogy akkora napelemes rendszer nem szerelhető fel a tetőre, mely az ingatlan teljes energiafogyasztását fedezni tudja.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek