A házunk teteje nyilvánvalóan azért van, hogy biztonságban és szárazon tartson bennünket. Azonban vétek lenne kihasználatlanul hagyni egy ekkora felületet.

 

A napelemes rendszerek telepítésére a legmegfelelőbb hely a házunk teteje, így tudjuk kihasználni az üres tetőnk felületét a legjobban, hogy megújuló energiából fedezzük házunk áramszükségletét.

 

A házam teteje elbírja a napelemes rendszert?

 

Hazánkban a házak túlnyomó többsége képes megtartani a tetőre telepített napelemes rendszerek súlyát. Ennek szakmai megítélését a kivitelező szakemberünk végzi a házának felmérése során. Ezt úgy szoktuk ellenőrizni, hogy padlástérből szemrevételezzük a szarufák állapotát, utána egy létra segítésével felmászunk a tető széléig, ahol feltolunk pár cserepet, hogy biztonságosan meg tudjuk ítélni a tető alkalmasságát a napelemes rendszer telepítéséhez. Amennyiben a felmérés során úgy látjuk, hogy a tetőszerkezet nem fogja bírni a napelemes rendszerének a súlyát, akkor javaslatot teszünk, hogy milyen változtatásokat, felújításokat kell végrehajtani a biztonságos napelemes rendszer telepítéséhez. A szükséges munkák elvégezte után, már biztonságos lesz házának teteje a napelemes rendszer telepítésére.

 

Milyen súlya van a tetőre telepített napelemes rendszereknek?

 

Nehéz feladat a napelem modulok pontos súlyának meghatározása hiszen az márkánként és modellenként eltérő. A napelem modulok átlagosan nagyjából 18 kg-21 kg közötti tartományban esnek. Ez a súly a tartószerkezet teljes felületén eloszlik, így körülbelül egy napelem modul 2 kg/négyzetméteren terheli az Ön tetőszerkezetét. Azonban a nagyobb teljesítményű és méretű panelok értelemszerűen ennél nagyobb súllyal is bírhatnak ezek viszont mivel nagyobb felületen támaszkodik a tartószerkezetre, így nagyobb felületen is oszlik el a súlya, így ezek is szintén biztonságosak. 

 

Nem csökken a tetőszerkezet élettartalma a napelemes rendszer miatt?

 

A napelemes rendszereket néhány centiméterrel a tető fölé telepítjük, ennek köszönhetően pajzsként fognak funkcionálni. A napelemek fogják viselni az időjárás szélsőségeit legyen szó hóról vagy jégesőről. Ezért a napelem modulok alatt található tető élettartalma jóval meghosszabbodik, mivel nincs semmilyen időjárási szélsőségnek kitéve. A napelem gyártó cégek az előállítás során számolnak az időjárás kiszámíthatatlan körülményeivel, így minden egyes napelem modult a legmegfelelőbb és legellenállóbb anyagból szerelik össze - amelyre hosszú évek garanciáját is vállalják - nagy fokú védelmet és biztonságot nyújtva ezzel az épületek tetőszerkezetéhez.

 

A SolarGo szakemberei az ingyenes helyszíni felmérés során állapítják meg, hogy tetőszerkezete alkalmas-e naplemes rendszer telepítésére. Amennyiben szeretne ingyenes, helyszíni szakmai konzultációt kérni keressen minket bizalommal! 

 

 

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek