Vajon tényleg „ártalmatlanítja” a napelemes rendszer az áramdrágulást? Válaszolunk a kérdésre:

A rezsicsökkentés kivezetésével teret kap a napelemes rendszer

A rezsicsökkentés kivezetésével a lakosság legnagyobb részét utolérte a globális energiaárok több mint egy éve tartó, eddig eléggé úgy tűnik, hogy még sokáig nem megállítható emelkedése. Sajnos ez ellen sok mindent nem igazán lehet tenni azon kívül, hogy visszaveszünk a fogyasztásból, valamint, ha napelemes rendszer telepítés mellett döntünk!

Kinek éri meg a napelemes rendszer?

A rezsicsökkentés kivezetése előtt átlagosan azt lehetett mondani, hogy a napelemes rendszer mindenkinek megéri, akinek havi 12 ezer forint fölött van a villanyszámlája, ám ez a szám azóta meglehetősen átértékelődött. Ma már azt tudjuk mondani, hogy a napelemes rendszer minden olyan háztartásnak megéri, ahol a havi áram rezsije megugorja a mindössze 9 ezer forintot! Arról pedig már nem is beszélünk, hogy nemcsak az előbbi szám csökkent le drasztikusan, de a napelemes rendszer megtérülési ideje is!

A napelemes rendszer szuperereje

Ha csak magánszemélyekkel számolunk, és az elmúlt pár évet vesszük átlagul, akkor nagyjából 37 forint körülire tehetjük fel egy kilowatt áram árát, óránként. Ennek köszönhetően tehát azok, akik az átlag közeli áramárakat fizették eddig, nagyjából 8 ezer forintos villanyszámlát kaptak minden nap, ha pedig ezzel számolunk, akkor a napelemes rendszer megtérülést 12-14 évre kalkulálhatjuk. Ám ez most, a rezsicsökkentés eltörlésével jelentősen lecsökkent, az áram – úgy tűnik konstans – növekedésével pedig várhatóan még kevesebb idő alatt fog megtérülni a jövőben.

A napelemes rendszer megtérülési ideje

Ha csak a jelenlegi árakat nézzük, akkor egy nagyobb napelemes rendszer megtérülése 12 évről 6 évre csökkent, azaz gyakorlatilag lefeleződött. Ez pedig nem jelent mást, minthogy a napelemes rendszer alig pár év múlva már befektetésként működik, és profitot termel számunkra, melyet úgy tesz, hogy nem kell attól félnünk, hogy a napsugarak valaha is infláció követőek lesznek, vagy hatással lesz rájuk a gazdasági helyzet!

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek