A napelemes rendszer túlzások nélkül a rezsicsökkentés egyik legjobb megoldása.

A megoldás: a napelemes rendszer

A rezsicsökkentés kivezetésével egyre többen fontolgatják a napelemes rendszer telepítését, nem véletlenül. Ezen projektek ugyanis nemcsak rövid, de hosszútávon is hihetetlenül sok előnnyel járnak, arról pedig nem is beszélve, hogy számos támogatás és pályázat elérhető a napelemes rendszer telepítésére, mellyel a telepítési költségeket is nagyban le lehet csökkenteni.

A napelemes rendszer és az áram

A napelemes rendszer üzembehelyezése után a felhasználók azzal szoktak szembesülni, hogy a napelemek az energiát nappal termelik meg, míg a háztartások nagyrésze főként az esti órákban van otthon, és akkor használja a legtöbb áramot. Azonban ezen nem szabad aggódni, hiszen a napelemek használata önmagában még nem jelenti azt, hogy az ingatlanban ne lenne használva az áramszolgáltató hálózata.

A napelemes rendszer áramtermelése

A napelemes rendszer ugyanis úgy működik, hogy az otthoni úgynevezett kiserőmű által megtermelt energiát betáplálják, ha pedig a fogyasztásunk meghaladja az elérhető áramennyiséget, akkor a hálózatból fog pótlás érkezni. Ez azt jelenti, hogy az energia áramlását egy külön mérőóra fogja figyelni, mely szaldós rendszerben lesz elszámolva éves szinten. Nekünk pedig csak akkor kell fizetnünk, ha több energiát használtunk fel, mint amennyit megtermeltünk, ám ez meglehetősen ritka eset szokott lenni.

A napelemes rendszer egyéb megoldása

Van azonban egy másik megoldás is a fenti mellett napelemes rendszer áramraktározása tekintetében, ez pedig nem más, mint az otthoni akkumulátorok. Ezek olyan kis eszközök, melyet elraktározzák az el nem fogyasztott energiát későbbi felhasználásra, mely meglehetősen előnyös megoldás, hiszen így a „mi” kezünkben lesz az áramunk, melyet a napelemes rendszer megtermelt nekünk.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek