A napelemes fűtés az egyik legjobb megoldás a hideg hónapokban.

A napelemes fűtés megoldása

A napelemek piacra kerülésével lényegesen megváltozott minden, ami áramhoz köthető. Így talán nem meglepő, hogy egyre több ingatlanban fűtenek már napelem által termelt villamos energiával, mely a jövőben teljesen felválthatja a tűzifát vagy éppen a gázt is, aminek a Földünk is nagyon örülne, hiszen a napelemes fűtés a legkörnyezetbarátabb megoldás a fűtési rendszerek tekintetében.

A napelemes fűtés előnyei

A napelemes fűtés rengeteg előnnyel jár, melyek között az élen jár az, hogy nullára is ki lehet hozni a havi rezsiszámlánkat, még a leghidegebb téli hónapokban is. Emellett az erre megfelelő ingatlanokban ez a rendszer könnyedén kiépíthető, másik nagy előnye pedig, hogy nem szükséges se kémény, se gázterv, se semmi hatósági közbenjárás a folyamat elvégzéséhez, valamint még karbantartást sem igényel.

Mikor éri meg a napelemes fűtés?

Amikor napelemes fűtés megoldásában gondolkodunk, először mindenképpen vizsgáljuk meg, hogy a megtérülése biztosított-e a beruházásunknak, mert ez nem egy elenyésző szempont. A napelemes fűtés ugyanis akkor éri meg, ha a fűtés energiaigénye évente nem több 50 kWh/négyzetméternél, valamint, ha egy olyan házba szeretnénk ezt a fűtési megoldást, ahol ki van építve szigetelés.

Mitől függ, hogy megtérül-e a napelemes fűtés?

3 fő szempont kell ahhoz, hogy azt tudjuk mondani: a napelemes fűtés garantáltan meg fog térülni. Ehhez a háznak jó hőszigeteléssel kell rendelkeznie, valamint kell hozzá, hogy a napelemes rendszer, melyet felszereltek, optimálisan termeljen. Végezetül pedig a legfontosabb szempont, hogy a fűtőtestek a legjobb hatásfokkal tudjanak dolgozni akkor, mikor napelemes fűtés dolgozik otthonunkban.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek