Megfelelő szakember segítségével gyors és zökkenőmentes lehet a napelem telepítés folyamata.

 Ahhoz, hogy gyors legyen a napelem telepítés, fontos a megfelelő tetőszerkezet

Ha a tetőszerkezet állapota rendben van a napelem telepítés megkezdése előtt, akkor már kezdődhet is a folyamat. Mindenképp szükséges a napelem telepítés előtt a tetőszerkezet felmérése, ugyanis egy napelem rendszert hosszútávra telepítünk, akár 25-30 évre is.

 

A napelem telepítés első lépése a felmérés

Minden esetben kimegyünk egy szemlére, hogy felmérjük, megéri-e Önnek a napelem telepítés jelen körülményekkel, ha pedig nem, akkor milyen teendők szükségesek a tökéletes kivitelezéshez. Ezen kívül fel kell mérni azt is, hogy átlagban milyen gépeket használnak, nagyjából mennyi az átlagfogyasztás, milyen (lesz) a tető tájolása és dőlésszöge. Ha a felmérés megtörtént, egy árajánlatot adunk.

 

A napelem telepítés ügyintézése, engedélyek

Ha sikerült a megegyezés, akkor be kell küldeni az áramszolgáltatónak a napelem telepítés igénybejelentésünket is, amit 30 nap alatt elbírálnak. Amennyiben az elbírálás sikeres volt, egy csatlakozási dokumentációt is be kell nyújtanunk, amely a pontos paramétereket is tartalmazza. Ezt szintén 30 nap alatt bírálják el. A napelemes rendszer telepítés folyamata alatt ez a legkellemetlenebb rész, de ha ezen túl vagyunk, már nincs sok hátra, és igazán megéri.

 
A napelem telepítés

Amennyiben az áramszolgáltatótól is zöld utat kaptunk, jöhet a napelem telepítés. Először a tartósíneket szereljük fel a tetőre vagy a gerendázatra, majd ezekre a kampókra a szerkezetet tartó alumínium síneket. Ezután jönnek a napelem táblák, majd az inverter felszerelése, amit utána rendszerbe kötünk a kábelekkel és csatlakozókkal. A legutolsó lépés pedig az aktuális villamostechnikai szabványoknak megfelelő rendszer- és életvédelmi berendezések beszerelése és rendszerre hangolása. Maga a telepítés nem vesz több időt igénybe, mint 1-2 nap. Ezután már csak készre kell jelenteni, és a hagyományos villanyóra helyett a szolgáltató beszerel egy ad-vesz mérőórát.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek