A klímaberendezés bizonyos meghibásodásai könnyen és gyorsan helyrehozhatók, néhány aggasztónak tűnő jel mögött pedig nem is valódi problémák húzódnak.

Mit tegyünk, ha a klímaberendezés kültéri egysége rázkódni kezd?

A klímaberendezés kültéri egységének rázkódása olyan probléma, ami többnyire régebbi készülékeknél szokott előfordulni, új gépek esetében nem igazán találkozhatunk ezzel a típusú meghibásodással. Mindezért ugyanis a gumibakok elhasználódása, rugalmatlanná válása, vagy elporladása okolható, így a hiba elhárítását is ezek kicserélésétől remélhetjük. Ha ilyen típusú meghibásodással találkozunk tehát, nem kell megijednünk, ugyanis a dolog nagyon egyszerűen és rendkívül időhatékonyan orvosolható.

Mi a teendő akkor, ha a klímaberendezés kültéri egységéből folyamatos zörgés hallatszódik ki?

Sokan aggódni kezdenek, amikor azzal szembesülnek, hogy a klímaberendezés kültéri egységéből szűnni nem akaró zörgés hallatszódik ki, pedig általában ilyenkor sincs különösebb ok a riadalomra. Ennek ellenére érdemes a problémát feltérképezni, különben az állandó zörgés egy idő után az idegeinkre fog menni. A legtöbb esetben ilyenkor nem valami komoly műszaki probléma, csupán néhány kilazult lemezcsavar áll a háttérben, ezen pedig egy nagyon gyors reparálás könnyedén segíthet.

Segítség, a klímaberendezés nem megfelelően vezeti ki a cseppvizet!

Gyakran előforduló probléma, hogy a klímaberendezés nem a megfelelő módon vezeti ki a hűtéskor a beltéri egységben keletkező cseppvizet, ugyanis valamilyen szennyeződés az útját állja ennek a kivezetőcsőben. Ez lehet rovartetem, levegőből származó por, de akár valamilyen növényi hulladék is, a meghibásodás pedig úgy jelentkezik, hogy a klímaberendezés beltéri egysége alatt víz kezd szivárogni és végigfolyni a falon. Az időben észlelt probléma általában a szennyeződés eltávolításával és a kivezetőcső kitisztításával könnyen elhárítható, a biztos megoldás érdekében azonban érdemes kihívni ilyenkor egy klímák karbantartásával foglalkozó szakembert.

Hogyan lépjünk fel akkor, ha a klímaberendezés bűzös levegőt vagy párafelhőt bocsát ki magából?

Előfordulhat, hogy a klímaberendezés kellemetlen szagú, bűzös levegőt, esetleg párafelhőt bocsát ki magából, ám ez a két jelenség csak akkor utal meghibásodásra, ha a rendszer nem megfelelő működésével is együtt jár, ellenkező esetben semmilyen javítás nem szükséges. Párafelhő olyankor szokott képződni a klímaberendezés hatására, ha a helyiség túlságosan gyorsan lett lehűtve, az orrunkat bántó szagok pedig vagy a kültéri egység közelében jöttek létre, vagy már eredetileg is a szoba elhasználódott levegőjének részei voltak, csupán a klímaberendezés a levegővel együtt megkeringette őket, és emiatt intenzívebbé vált az érzékelhetőségük is. Szellőztessünk, és a probléma megszűnik.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek