A napelemes rendszer beszerelésénél több kérdés is felmerülhet.

Hagyományos vagy okos napelemes rendszer?

Mi a különbség a kettő között? A napelemes rendszer használható hagyományos vagy okos inverterrel is. A hagyományos inverter használatával a leggyengébb modul legyengíti más modulok teljesítményét is, így azok nem használhatók ki maximálisan. Az okos inverterek teljesítményveszteség nélkül használhatók. Ehhez a panelek mögé optimalizálót szokás felszerelni. Ezért az okos inverter mellé optimalizálót is be kell szereznünk.

Mi történik a többlet energiával a napelemes rendszer beszerelése után?

Ha csökken az otthoni fogyasztás, akkor sem fog elveszni a többlet energia. Az áramszolgáltató visszafizeti nekünk a többletfogyasztást, így az évvégi számlánk összege kevesebb lesz a többlet fogyasztás értékével. Ebben az esetben érdemes elgondolkozni a napelemes rendszer mellett egy plusz klímán is, amivel hűteni és fűteni is egyaránt tudunk, valamint a levegőt is meg tudjuk tisztítani vele.

Költözés során vigyem magammal a napelemes rendszert?

Összeségében nem biztos, hogy célszerű a napelemes rendszer átköltöztetése. A napelem sokat dob az eladni kívánt ingatlan értékén. Ha át szeretnénk költöztetni, akkor az invertert engedélyeztetnünk kell, valamint a napelem telepítése is újabb költségekkel fog járni. Költségek szempontjából nagyjából ugyanott tartunk, ha átköltöztetjük régi napelemünket, mintha egy újat telepítenénk. A ma telepített rendszerek költségei alacsonyabbak a régiekéhez képest.

A napelemes rendszer paneljának tisztítása

A napelemes rendszer természetes úton tisztul meg az esőtől és egyéb szennyeződéstől. Persze, ha falevelek vagy bármilyen árnyékoló tárgyak hullanak rá, attól érdemes megtisztítani, viszont a port és hasonló szennyeződéseket ne dörzsöljük a felületéről, mert a karcolások következtében más szögben érkezne a napfény a panelre, így romolhat a hatékonysága. Ha ezektől szeretnénk megszabadulni, érdemes szakember segítségét kérni.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek