Otthonfelújítási támogatást indít a kormány 2021. január 1-jétől. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család, az otthonfelújítási program keretein belül,  vagyis napelemes rendszer támogatására is lehetőség lesz.

 

Az otthon felújítási támogatás részletei

A közlemény szerint legalább egy 25 év alatti gyermeket nevelő családok otthona felújítási költségeinek felét támogatja az állam, legfeljebb hárommillió forintig. A támogatás munkadíjra és anyagköltségre, legfeljebb másfél-másfél millió forint lesz elszámolható. Minden család csak egyszer veheti igénybe az otthonfelújítási támogatást. Ha valaki 2021. január 1-je után kezdett felújításba, a számlák összegyűjtésével a költségeinek fele visszaigényelhető az államtól hat millió forintig, Az előfinanszírozott támogatást bármilyen felújításra fel lehet használni, legyen szó energetikai korszerűsítésről, napelemes rendszerek, fürdőszoba, konyha, vagy az önálló otthon felújításáról.

 

Otthon felújítási támogatás mikortól lesz hivatalos?  

A részletszabályok kidolgozása a magyar közlönyben folyamatban van, várhatóan néhány héten belül mindenki megismerheti a támogatás összes feltételét. Sokan szeretnének majd élni a lehetőséggel és belevágnak az ingatlanuk energetikai rendszerét is érintő felújításba ezért érdemes már most megállapodni a felújítást végző szakemberekkel.

 

Otthon felújítás támogatás további feltételei:

Továbbá jó hír, hogy a programnak nem feltétele, hogy a család éljen a családi otthonteremtési kedvezmény lehetőségével, az egyelten feltétel, hogy a felújítást végző családban legalább egy 25 év alatti gyermek legyen, legalább 1 éves tb-jogviszonnyal rendelkezzen a pályázó és köztartozás mentes legyen. Az új támogatási forma azt jelenti, hogy egy hatmillió forintos otthonfelújításnál hárommillió forintot spórolhat meg minden gyermekes család, az otthonfelújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják.

 

Hogyan tudom az otthontámogatási pályázatot igénybe venni? 

A SolarGo csapata készséggel áll minden érdeklődő rendelkezésére a napelemekkel és a támogatáshoz kapcsolódó információkkal. A napelemes rendszerének precíz kivitelezésére, kérjen tőlünk árajánlatot és 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy, Önnek se keljen többé villanyszámlát fizetnie. 

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek