Cégeknek is ígér napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázatot Palkovics László innovációs és technológia miniszter. A napelemes pályázat a lakosságon kívül KKV-knak is rendelkezésre fog állni.

Környezetvédelmi szempontból is fontos a napelemes pályázat

A környezetvédelem fontossága egyre nagyobb teret nyer, így azoknál, akik szilárd, vagyis a leginkább környezetkárosító tüzelőanyaggal biztosítják a fűtésüket, mindenképp orvosolandó a környezetkárosítás problémája. Ez ugyanúgy vonatkozik a kisvállalkozásokra is, így a napelemes pályázat később náluk is elérhető lesz.

 

Mire lehet pénzt kapni a napelemes pályázat keretein belül?

A napelemes pályázat tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítéséhez lehetséges.

 

Teljes finanszírozás a napelemes pályázat keretein belül

Teljes napelemes rendszer telepítésre vagy pedig fűtési rendszer korszerűsítésre lehet pályázni. Azt, hogy pontosan milyen feltételekkel lehetséges a napelemes pályázat, később derül ki.

 

Napelemes pályázat - Országos célok

Az államtitkár szerint a hazai napelemek kapacitása elérte a 2000 megawattos szintet, ami 13x-osa a 2018-ban meglévőnek. Ez azt jelenti, hogy akkora naperőmű-kapacitással rendelkezik az ország, mint a paksi atomerőmű kapacitása. Célnak pedig azt tűzték ki, hogy 2030-ra ennek 3x-osát, 6000 megawattot, 2040-re pedig 6x-osát, 12000 megawattot érjen el Magyarország, és 2035-re 200 000 háztartás megújuló, tetőre szerelt napelemes energiából fedezze a szükséges energiát.

Kérdezzen tőlünk!

Amiben segíteni tudunk:

Napelemes rendszerek telepítése, napelemes rendszer tervezésével kapcsolatos szaktanácsadás, teljesítmény előrejelzés. ELMŰ, EON, NKM ügyintézés. Tájékoztatás támogatások, igénybe vehető kedvezményekről. Hálózati teljesítménybővítés, szabványosítás, érintésvédelem. Töltőállomás telepítése elektromos autókhoz. Hűtő-fűtő légtechnika, hőszivattyú.

Elfogad egy szakértői segítséget?

Kérjen tőlünk visszahívást!

Munkatársaink hamarosan visszahívják és minden kérdésére választ adnak.
Tájékoztatjuk a legjobb megoldásokról, elérhető támogatásokról és személyreszabott módon szolgáljuk ki.

Visszahívást kérek